Kotlety jajeczne z groszkiem

k,NDQ0NjE1MjksNDU4NDMwNjY=,f,535054_kotlety_jajeczne_z_g_big

6 jajek
100 g groszku (może być mrożony)
1 por (jasna część)
4 łyżki kaszy kukurydzianej
2 łyżki słonecznika łuskanego
1 łyżka musztardy dijon
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smażenia

5 jajek ugotuj na twardo, ostudź i obierz,
groszek gotuj kilka minut w osolonej wodzie, odcedź,
rozgnieć groszek razem z jajkami ( nie musi być bardzo dokładnie),
por umyj, pokrój w małą kostkę,
dodaj razem ze słonecznikiem do jajek z groszkiem,
wbij surowe jajko, wsyp 2 łyżki kaszy kukurydzianej,
przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową,
dodaj musztardę, wymieszaj,
formuj kotlety, panieruj w pozostałej kaszce kukurydzianej,
smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor

Skomentuj

Kotlety jajeczne z groszkiem