9 lipca 2020

Kotleciki w panierce Nuggetsy

Dziś na obiad proponuje, kotlety drobiowe w pieczarkach, w pysznej panierce.

  1. 10 porcji
  2. 30 minut czas przygotowania

Składniki

  • 10 dużych pieczarek
  • 1 Filet z kurczaka
  • Jajko + 2 do panierki
  • 1 łyżka przyprawy gyros
  • Sól
  • 4 ogórki konserwowe
  • Papryka czerwona
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki majonezu
  • Fix do nuggetsów z sosem meksykańskim
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroimy bardzo drobno, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą.
  2. Ogórki oraz paprykę kroimy bardzo drobno w kostkę i łączymy z mięsem.
  3. Wsypujemy mąki, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
  4. W grzybów usuwamy ogonki, myjemy i nakładamy farsz mięsny.
  5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w panierce do nuggetsów zmieszanej z proszek do sosu meksykańskiego, który znajduje się w opakowaniu.
  6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  7. Kotlety gotowe.