20 listopada 2021

Kolorowe karnawałowe koreczki

Mini przekąski z szynki. Hit każdego przyjęcia. Zasmakują absolutnie każdemu. Ponadto są uniwersalne i można je dostosować do preferencji smakowych, ponieważ nadzienie nie musi być za każdym razem takie same. Oto przepis.

16 porcji
15 minut czas przygotowania

Składniki

  • 16 plastrów szynki
  • 10 oliwek czarnych
  • 6 oliwek zielonych
  • 10 kuleczek mini mozzarella
  • 1 opakowanie pasty z oliwkami
  • 1 opakowanie pasty z tuńczykiem
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ opakowania serka śmietankowego
  • 6 pomidorków koktajlowych


Sposób przygotowania

  1. Rozkładam 6 plastrów szynki konserwowej, na środku układam po łyżeczce pasty oliwkowej i zwijam dowolnie, tak żeby pasta była w środku. Na patyczek natykam oliwkę czarną, mini mozzarellę i pomidorka. Utykam w szynkę.
  2. Następnie ponownie rozkładam 6 plastrów szynki, na środku układam po łyżeczce pasty z tuńczyka, zwijam. Na patyczek utykam zieloną oliwkę, mini mozzarellę i mały paseczek papryki. Utykam w szynkę.
  3. Ostatni raz rozkładam 4 szynki, układam po łyżeczce serka śmietankowego, zwijam. Na szynce układam plasterek ogórka. Na patyczek nakładam oliwkę czarną i kawałek papryki. Utykam w szynkę.
  4. Układam na talerzu.
  5. Gotowe.
  6. Smacznego.
Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!