Kilka sekretów zdradzonych przez profesjonalnych cukierników. Dzięki nim Twoje wypieki będą idealne!

Kategoria: Kuchnia Porady
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2016-09-17

Profesjonalni cukiernicy postanowili uchylić rąbka tajemnicy i podzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem prezentując rady, które każdy z nas może wykorzystać podczas pieczenia.

2016-09-17_125039

1. Zawsze przesiewaj sypkie produkty

2016-09-17_125202

Zaobserwuj nas na Facebooku

Mąka, cukier puder, proszek do pieczenia – wszystko to i inne sypkie produkty powinny być przesiane przez sitko aby ciasto zawsze wychodziło idealnie :)

2. Dekorowanie ciast

2016-09-17_125336

Jeśli chcesz dekorować ciasto czy tort zawsze pamiętaj o tym by dać mu ostygnąć. Warto też nałożyć ciekną warstwę kremu, włożyć je na godzinę do lodówki i po tym czasie dekorować dalej i nakładać kolejne warstwy kremu.

3. Waga kuchenna

2016-09-17_125509

Zainwestuj w wagę kuchenną. Tylko w ten sposób idealnie odmierzysz wszystkie składniki, a w wielu przypadków jest to kluczem do sukcesu przy wykonywaniu przepisu.

4. Bądź kreatywna

2016-09-17_125553

Nie bój się dekorować ciast. Ciekawe efekty można uzyskać na wiele sposób, może to być nawet stary klucz :) Pomysłowość jest kluczem do sukcesu dekorowania ciast i zachwycenia wszystkich naszymi wypiekami.

5. Jajko nadaje ekstra połysku

sub-buzz-29119-1470153306-1

Jeśli pieczesz np. ciasteczka czy bułeczki i chcesz aby ciasto miało ekstra połysk to zawsze przed pieczeniem smaruj je za pomocą pędzelka rozbitym jajkiem.

6. Idealne ciasteczka

Jeśli robisz ciasteczka i chcesz by wszystkie były idealnie takie same to użyj do tego urządzenia do nabierania gałek lodów.

2016-09-17_130324

Źródło artykułu: https://www.buzzfeed.com/christinebyrne/genius-baking-tricks

Podobne artykuły