Keczup z nutą papryki

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2016-11-08

Co roku robię duże zapasy keczupu z cukinii. W tym roku pomidorki bardzo mi obrodziły więc z tych ostatnich postanowiłam zrobić porcję keczupu. Dodałam trochę czerwonej papryki i choć jest jej niewiele to jest wyczuwalna w smaku. Keczup oczywiście można doprawić wedle własnego smaku, moja wersja jest łagodna.

Składniki:

  • 5 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima
  • 500 g czerwonej papryki
  • 500 g cebuli
  • 7 dużych ząbków czosnku
  • 3-4 listki laurowe
  • kilka ziarenek angielskiego ziela
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki gorczycy
  • 2 łyżki soli
  • 5 łyżek octu 10 %
  • 5 łyżek cukru
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • mielony imbir
  • oregano

Podobne artykuły