18 maja 2014

Kapusta pekińska z kiełbasą na ciepło

Przepis na kapustę pekińską z kiełbasą na ciepło to pomysł na dobry i prosyt obiad.

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • 300 g kiełbasy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy
  2. Cebulę kroimy w kostkę
  3. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plastry
  4. Kiełbasę kroimy w plasterki
  5. Cebulę podsmażamy w rondelku wraz z kiełbasą
  6. Dodajemy do tego kapustę
  7. Dusimy na małym ogniu przez ok. 30 minut z odrobiną wody
  8. Na koniec doprawiamy koncentratem pomidorowym i przyprawami