Kabanosy w cieście z sosem barbecue Folwark – PRZEPISY NA PRZEKĄSKI!

Szukacie pomysłu na smaczną i szybką w przygotowaniu przekąskę, do której nie potrzeba wielu składników? Mamy dla Was coś co z pewnością trafi w Wasze gusta. Przygotujemy dzisiaj kabanosy w cieście z sosem barbecue Folwark. Życzymy smacznego :)

Składniki

  • Gotowe ciasto do pizzy
  • Sos barbecue Folwark
  • Tarty ser np. mozzarella, gouda
  • Kabanosy

Przygotowanie

Zacznijmy od wycięcia niewielkich prostokątów z gotowego ciasta do pizzy. Następnie przycinamy kabanosy na szerokość niewiele większą od ciasta. Ciasto pokrywamy sosem barbecue Folwark.

Następnie ciasto do pizzy posypujemy tartym serem. Kładziemy kabanosa na skraju ciasta, a następnie zawijamy do końca pilnując aby brzeg był sklejony i ciasto nie rozwijało się.

Wszystko wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wkładamy na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza. Po tym czasie przekąska będzie gotowa. Najlepiej smakuje podana z sosami.

Przepis wideo