7 lipca 2020

Imprezowe Kajzerki

Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje?

Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach.

  • 12 porcji
  • 30 minut czas przygotowania

Składniki

  • 6 bułek kajzerek
  • ½ fileta z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 4 liście kapusty
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • ½ szk mleka

Sposób przygotowania

  1. Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek.
  2. Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
  3. Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę.
  4. W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.
  5. Bułki spłaszczamy ręką tak żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej.
  6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  7. Gotowe, smacznego.