Imbir pomoże Ci usunąć tłuszczyk na brzuchu

Zdrowie Data publikacji: 19 października 2016 / Aktualizacja: 2020-04-28

Imbir świetnie rozgrzewa organizm, podnosząc temperaturę podnosi również metabolizm co ułatwia spalanie kalorii i wzmacnia uczucie sytości. Dlatego też możemy jeść mniej, ale nie czujemy się przez to głodni. Jeśli Twój duży brzuch zaczyna Cię już męczyć to jest to sposób, który musisz wypróbować!

dompelenpomyslow-najlepsze-pomysly-poradniki-przepisy-porady-lifehacki-dieta-odchudzanie

Wiele osób chcąc zrzucić parę kilo i poprawić wygląd swojego brzucha sięga po suplementy, które są drogie, a do tego trzeba wiele czasu by zobaczyć efekty. Koszt takiej diety jest dosyć duży, a wystarczy skorzystać z tego co dała nam natura.

Wiele masy to po prostu woda, która została zatrzymana w organizmie. Imbir również pomoże ją usuwać, ale musimy pamiętać by pić jej odpowiednio dużo – czyli przynajmniej 1.5l dziennie.

Dlaczego imbir pomaga spalić tłuszcz zwłaszcza znajdujący się w obrębie brzucha? Jednym z powodów jest wspomaganie pracy wątroby, która odpowiada za przetwarzanie tłuszczy. Druga kwestia to wcześniej wspomniane działanie podwyższające temperaturę. Do tego wspomaga układ trawienia i potrafi pomóc przy niektórych problemach trawiennych oraz pomaga usuwać toksyny i płyny z organizmu.

Jak wykorzystać imbir podczas odchudzania?

Przygotujemy w tym celu prosty napój z imbiru. Musicie przygotować się na to, że musicie pić go regularnie. Tylko dzięki temu uzyskacie odpowiednie efekty. Musicie też pamiętać o diecie – suplementacja nic nie da jeśli nie będziecie stosować się do podstawowych reguł diety. Jeśli chcecie zrzucić kilka zbędnych kilogramów musicie jednak przygotować się na pewno poświęcenia. Dieta i suplement w postaci tego napoju na początku powinny wystarczyć bez włączania do tego ćwiczeń – warto jednak wzmocnić swoją aktywność fizyczną choćby o spacery.

2016-10-19_130831

Składniki

  • 1 kawałek korzenia imbiru (3cm pocięte w plasterki)
  • pół cytryny
  • szklanka wody

Przygotowanie

Wodę musimy zagotować na ogniu, ale zanim zacznie wrzeć dodajemy imbir i pozostawiamy jeszcze na wolnym ogniu przez 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy napar z ognia i zostawiamy do ostygnięcia przez około 10 minut. Wtedy możemy dodać cytrynę i wypić – najlepiej wycisnąć sok z cytryny. Jeśli trochę ją podgrzejecie wyciśniecie więcej soku.

Napar możecie przygotowywać sobie na parę dni i trzymać go w lodówce. Można go pić również zimny, ale ciepły od razu lepiej podniesie temperaturę Waszego ciała.

Pamiętajcie, że jak każdy naturalny suplement nie powinien Wam zaszkodzić. Oczywiście osoby chore czy kobiety w ciąży powinny skonsultować włączenie takiego suplementu diety na stałe ze swoim lekarzem.

Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Podobne artykuły