8 stycznia 2021

Gulasz z fasolką

Potrawka z mięsa wieprzowego z marchewką i fasolką szparagową w pomidorowym sosie.

Składniki

  • 1kg szynki wieprzowej
  • 3 duże marchewki
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej
  • 2 czerwone papryki
  • 1 opakowanie Naturalnie smaczny Gulasz
  • 200g przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Szczypta Chili
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju, podlewamy wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
  2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrane, pokrojone w plasterki marchewki, fasolkę szparagową oraz pokrojone w paseczki papryki, solimy.
  3. Kiedy warzywa są miękkie łączymy z mięsem i zaprawiamy naturalnie smacznym gulaszem rozrobionym z przecierem pomidorowym, ½ szk. wody i szczyptą chili. Chwilę gotujemy
  4. .Gotowe.
  5. Smacznego