GRYCZANA TARTA SERNIKOWA Z OWOCAMI

Tarta i sernik na zimno w jednym. Fantastyczna tarta bezglutenowa z mąki gryczanej, wypełniona sernikiem na zimno, z dodatkiem truskawek i borówek oraz galaretką krystaliczną.

Składniki

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki gryczanej
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 3 łyżki erytrolu/ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
  • 4-5 łyżek zimnej wody
Nadzienie:
  • 500 g twarogu mielonego (może być z wiaderka)
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 2-3 łyżki erytrolu/ksylitolu
Dodatkowo:
  • ok. 250 g truskawek
  • ok. 100 g borówek
  • galaretka krystaliczna cytrynowa