Gołąbki z rybą

Kuchnia Data publikacji: 16 lutego 2016

Składniki na 12-15 gołąbków:
  • duża (jak największa) główka kapusty włoskiej
  • 1,2 kg filetów ryby ( użyłam mrożone – świeżych można kupić mniej)
  • oliwa z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • 250 g pieczarek
  • 200 g ryżu białego
  • 1 duża cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, mielony imbir, czosnek granulowany, bazylia (można też użyć przyprawy do ryb)
  • woda z dodatkiem soli do podlania gołąbków – około 1 szklanka
na sos:
  • 250 g pieczarek
  • sól i pieprz
  • 500 ml wody
  • 100 ml słodkiej śmietany 12-18%
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżka oleju do podsmażenia

Podobne artykuły