Jeśli będziecie smażyć kurczaka to zwróćcie uwagę na wydzielinę, która wydobywa się z niego podczas smażenia – ma białawy kolor. Kiedyś mięso było inne – twarde i gotowało się dłużej, dzisiaj jest zupełnie inaczej. Ale pewnie zastanawia Was czym jest ta wydzielina?
Nagranie poniżej pokazuje jak objętościowo powiększa się kurczaki lub koryguje ich wagę. Zauważyliście, że mięso na tackach zawsze waży pół kilo gdy kupujecie je w markecie? Dzięki temu mięso wygląda lepiej, jest większe, ale za to dużo mniej zdrowe.
Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.