Gazpacho

Gazpacho to hiszpańska zupa wywodząca się z Andaluzji. Możemy ją nazwać według naszej nomenklatury chłodnikiem. Dlatego doskonale sprawdzi się na upały :) 

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 4

Składniki

  • 6 pomidorów
  • 1 opakowanie Sosu pomidorowego Knorr
  • 200 ml wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ogórek świeży
  • 1 papryka czerwona
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 2 selery naciowe
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 60 ml octu winnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 cytryna
  • 1 l soku pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • 1 szczypta soli do smaku
  • 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
  • 60 ml oliwy z oliwek
Skomentuj

Gazpacho