23 maja 2020

Filet w nietypowym kożuszku

Bardzo szybkie, proste oraz smaczne danie.

Składniki

  • Filet z kurczaka
  • ½ opakowania brukselki
  • ½ opakowania fasolki szparagowej
  • ½ opakowania marchewek mini
  • 5 plastrów sera żółtego
  • Sól
  • Curry

Sposób przygotowania

  1. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster na połowę, doprawiamy solą oraz curry
  2. Układamy po kawałku mięsa na foli aluminiowej
  3. Następnie mięso przykrywamy połową plasterka sera
  4. Na serze układamy warzywa i solimy
  5. Zawijamy folię i w taki sposób przygotowujemy następnie kawałki mięsa
  6. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180°C
  7. Po upieczeniu odwijamy folię i układamy w naczyniu, ja podałam z pieczonymi ziemniakami ( ziemniaki obrałam pokroiłam w plasterki, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, doprawiałam przyprawą do ziemniaków i solą, następnie zapiekłam w piekarniku) również możemy zrobić sos, zmieszać majonez z ketchupem.
  8. Danie gotowe
  9. Smacznego