Dlaczego warto kiełkować orzechy?

Zdrowie Data publikacji: 07 kwietnia 2016

Orzechy to niezwykły dar natury. Są świetnym dodatkiem do różnych dań, słodkich lub wytrawnych. Pasują do mięs, sałatek, deserów lecz również same w sobie mogą być bardzo wartościową przekąską. Zawierają mnóstwo białka i zdrowych tłuszczy, a także błonnik, przeciwutleniacze i minerały, takie jak cynk, magnez czy wapno, a do tego są po prostu pyszne.

Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Podobne artykuły