2 marca 2021

Diabelskie Roladki

Soczyste roladki ze schabu, które rozpływają się w ustach, koniecznie wypróbujcie.

  • 30 minut czas przygotowania
  • 7 porcji

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • Olej do smażenia
  • 4 łyżki ketchupu
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Mięso myjemy, osuszamy kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  2. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę. Łączymy z ketchupem, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  3. Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.
  4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  6. Roladki gotowe.
  7. Smacznego