Soczyste roladki ze schabu, które rozpływają się w ustach, koniecznie wypróbujcie.
30 minut czas przygotowania
7 porcji
Składniki
½ kg schabu
20 dag pieczarek
1 cebula
1 papryka czerwona
Olej do smażenia
4 łyżki ketchupu
10 dag sera żółtego w plastrach
2 jajka
Bułka tarta do panierki
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, osuszamy kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę. Łączymy z ketchupem, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.
Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.