Delikatna pręga wołowa w sosie własnym

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2015-04-14

Wołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast z pewnością mogą zrozumieć to co się dzieje z polską gastronomią i jak mocno spycha się naszą rodowitą kuchnię do barów mlecznych które nawiasem mówiąc nie są takie złe. Problem tkwi jednak często w tym że dostępność polskiej kuchni na co dzień jest znikoma w dużych miastach a zalewa ją fala obcych kuchni które na dodatek są podane w najbardziej niechlujny sposób. Dzisiejsze kolejne po szpondrze spotkanie z wołowiną pokaże nam jak w 1,5 godziny przy małym wysiłku zasmakować delikatnej pręgi wołowej którą można dostać za przyzwoitą cenę. Dodamy aromatyczny jałowiec, liść pietruszki, odrobinę świeżo startej gałki muszkatałowej i sos worcestershire które to świetnie podkreślą połączenie jałowca i pietruszki. ZAPRASZAM

Podobne artykuły