Cukinia faszerowana z mięsem

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2019-12-28

Cukinię obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć pestki, nafaszerować mielonym mięsem i z ryżem lub kaszą (jak na gołąbki), włożyć do rondla, podlać lekko oliwą, zapiec w piekarniku. Pod koniec podlać ketchupem lub sosem pomidorowym. Podawać posypaną pietruszką lub koperkiem. To samo można przygotować, krojąc cukinię w grube plastry, w środek w miejsce pestek wkładając kulkę z mięsa i ryżu. Takie „placki” wyglądają ładnie na półmisku. Trzeba je nakładać łyżką-łopatką.

Więcej przepisów z cukinii, dyni i fasolki surówki, placki, dżem, marmolada, zapiekanka->  przepisy z dyni, cukinii i fasolki

Podobne artykuły