Cukinia faszerowana ryżem i serami

Taką oto wymyśliłam faszerowaną cukinię. Wersja bez mięsa, za to z różnymi serami, które połączyłam z ryżem i beszamelem. Polecam zjadać na ciepło bo jak wystygnie to już farsz nie jest taki pyszny.

Składniki

  • 5 niedużych cukinii, u mnie 4 okrągłe miały po ok 400 g i 1 podłużna ok 500g
  • 200 g ryżu, u mnie mieszanka ryżu parabolied z dzikim
  • 100 g żółtego sera, u mnie gouda
  • 125 g mozzarelli
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • 200 g camemberta
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • gałka muszkatołowa
Skomentuj

Cukinia faszerowana ryżem i serami