Cukiernicze triki, które musicie znać jeśli chcecie by Wasze wypieki były doskonałe

Kuchnia Porady Data publikacji: 07 września 2016

1. Temperatura pieczenia

Czy Twoja kuchenka jest dokładny w kwestii temperatury? Ma ona naprawdę duże znaczenie. Warto kupić dodatkowy termometr i sprawdzić na ile Wasz piekarnik jest dokładny.

fot. thecakeblog.com

fot. thecakeblog.com

2. Ozdabianie babeczek

Zobaczcie jakie dekoracje wyjdą jeśli użyjesz różnego typu końcówek do kremu :)

fot. gygi.com

fot. gygi.com

3. Nieopadający sernik

Jeśli nie chcesz by sernik opadł wystarczy w czasie pieczenia wyjąć go na 5 minut z piekarnika i następnie go włożyć. Ten prosty sposób sprawi, że Twój sernik zawsze wyjdzie idealny.

4. Ciasto drożdżowe wychodzi zbyt suche

Jeśli ciasto drożdżowe wychodzi Ci za suche to wstaw do piekarnika podczas pieczenia miseczkę z wodą. Oczywiście żaroodporną.

2016-09-07_225106

5. Idealne kruche ciasto

Jeśli chcesz by kruche ciasto wyszło idealne wystarczy po wyrobieniu go uformować je w kulkę i owinąć folią spożywczą. Teraz wkładamy na 45 minut do zamrażarki i po tym czasie przechodzi dalej do czynności :) Wyjdzie naprawdę kruche!

2016-09-07_225241

Podobne artykuły