Czy Twoja kuchenka jest dokładny w kwestii temperatury? Ma ona naprawdę duże znaczenie. Warto kupić dodatkowy termometr i sprawdzić na ile Wasz piekarnik jest dokładny.
Zobaczcie jakie dekoracje wyjdą jeśli użyjesz różnego typu końcówek do kremu :)
Jeśli nie chcesz by sernik opadł wystarczy w czasie pieczenia wyjąć go na 5 minut z piekarnika i następnie go włożyć. Ten prosty sposób sprawi, że Twój sernik zawsze wyjdzie idealny.
Jeśli ciasto drożdżowe wychodzi Ci za suche to wstaw do piekarnika podczas pieczenia miseczkę z wodą. Oczywiście żaroodporną.
Jeśli chcesz by kruche ciasto wyszło idealne wystarczy po wyrobieniu go uformować je w kulkę i owinąć folią spożywczą. Teraz wkładamy na 45 minut do zamrażarki i po tym czasie przechodzi dalej do czynności :) Wyjdzie naprawdę kruche!