23 sierpnia 2020

Ciasto z brzoskwiniami i budyniem

Pyszne ciasto z duża ilością brzoskwiń,mięciutkim budyniem i kruchym ciastem.Idealne do kawy. Bardzo proste do zrobienia,robiłam już podobne z połówkami jabłek i bez budyniu również pyszne, przepis znajdziecie tutaj ale to smakuje jeszcze lepiej. Polecam.

Składniki

  • 450 g mąki pszennej 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • 250 g masła 
  • ok. cukru waniliowego 
  • 200 g serka homogenizowanego waniliowego

Na nadzienie:

  • 2 puszki brzoskwiń 
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 6 łyżek cukru (jeśli wolicie mniej słodkie możecie zmniejszyć do 4 łyżek)
  • 3 szkl. mleka  ( u mnie szklanka zawsze ma 250 ml)

Na lukier:

  • 1 szkl. cukru pudru 
  • sok z połowy cytryny + odrobina wody

Przygotowanie