Ciasteczka brownie

Poznajcie przepis na ciasteczka brownie. Jeśli lubicie brownie to z pewnością te ciasteczka Wam posmakują. Ich brzygotowanie jest bardzo szybkie. Wraz z pieczeniem nie zajmie Wam to więcej niż pół godziny.

Składniki na ciasteczka brownie

  • 220 g czekolady
  • 60 g masła
  • 40 g mąki
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 1/4 szklanki kropelek czekoladowych

Przygotowanie

Przygotowanie zaczynamy od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej. Do garnka nalej wody, ale nie za dużo i zagotuj ją. Gdy zacznie wrzeć połóż na górę miskę z czekoladą i poczekaj aż się rozpuści.

W drugiej misce wymieszaj ze sobą masło, mąkę, proszek do pieczenia, jajka i cukier. Teraz połącz obie rzeczy ze sobą i dodaj kropelki czekoladowe.

Przygotuj blachę, wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie za pomocą łyżka nałóż kleksy z ciasta na pergamin. Zostaw między nimi odstępy bo ciasta podczas pieczenia urosną.

Pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 15 minut. Potem odstaw je do ostudzenia i gotowe :)