Chrupiące skórki ziemniaków z prosciutto i wędzonym pstrągiem

DSC06276 -1

Ten przepis pokazuje, że ziemniaki wcale nie muszą być nudne. Wyglądają naprawdę apetycznie, prawda? :)

Składniki

  • 9 ziemniaków,
  • 9 plastrów prosciutto,
  • 2 serki kremowe Arla Apetina Tapas,
  • 1 płat wędzonego pstrąga,
  • 3 łyżki gęstego jogurtu,
  • 3 łyżki masła,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1 szalotka,
  • 3 gałązki tymianku,
  • 3 łyżki białego wytrawnego wina,
  • Sok z cytryny,
  • Szczypta cukru,
  • Olej rzepakowy,
  • Sól, pieprz do smaku,  
  • Czerwony pieprz i tymianek do przybrania.
Skomentuj

Chrupiące skórki ziemniaków z prosciutto i wędzonym pstrągiem