CHLEB TOSTOWY Z ZIARNAMI I NASIONAMI CHIA

Jest to chleb z pszenicy twardej Durum z dużą ilością różnych dodatków.

Składniki

  • 400 g mąki z pszenicy Durum
  • 75 g mąki żytniej razowej
  • 2,5-3 łyżek prażonego sezamu
  • 1,5 łyżki prażonej dyni
  • 1,5 łyżki prażonego słonecznika
  • 25 g świeżych drożdży
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 325 g ciepłego mleka z wodą pół na pół
  • 1 łyżka nierafinowanego oleju
  • 8-9 g soli himalajskiej

Dodatkowo na około 3 godziny przed przygotowaniem ciasta:

  • 25 g płatków owsianych górskich
  • 0,5 łyżki nasion chia
  • 0,5 łyżki nasion lnu
  • 75 g wody z mlekiem pół na pół
Skomentuj

CHLEB TOSTOWY Z ZIARNAMI I NASIONAMI CHIA