17 maja 2016

Chleb tostowy, bekon i jajko. To składniki na najlepszą przekąskę!

Jeśli macie ochotę na szybką i smaczną przekąskę, a przy okazji tak jak ja lubicie jajka i bekon, to na pewno ten przepis przypadnie Wam do gustu :)

2016-05-17_212133

Zaczynamy od paru kromek chleba tostowego, który musimy trochę rozgnieść.

2016-05-17_212248

Potem wycinamy z chleba 6 kółek. Możemy użyć miseczki jeśli nie mamy specjalnej foremki. Potem przecinamy je na pół.

2016-05-17_212514

6 plasterków boczku podsmażamy na patelni. Nie potrzeba oleju bo sam w sobie jest dość tłusty :) Użyjemy potem foremki do muffinek więc ilość plasterków uzależniamy od ilości muffinek jakie można zrobić w foremce.

2016-05-17_212330

Foremkę do muffinek smarujemy oliwą z oliwek albo masłem. Z dwóch kawałków chleba robimy gniazdko.

2016-05-17_212708

Smarujemy ponownie tłuszczem i wkładamy plasterek boczku i wbijamy jedno jajko.

2016-05-17_212849

Solimy i pieprzymy do smaku. Wrzucamy do piekarnika na 180 stopni i ok. 15-20 minut. Po tym czasie nasza przekąska jest gotowa ;)

2016-05-17_212133

Życzę Wam smacznego. Na pewno Wam posmakuje. Poniżej możecie jeszcze zobaczyć filmik instruktażowy i wykonać przepis samodzielnie.