Buraczki tarte do słoika

DomPelenPomyslow.pl Buraczki tarte do słoika

Buraczki tarte są bardzo łatwe w przygotowaniu a można je wykorzystać na wiele sposobów. Można je od razu prosto ze słoika podać na zimno jako dodatek do obiadu albo zrobić na ciepło wersję zasmażaną.

Do buraczków można dodać dodatki jakie lubimy np. chrzan, jabłko czy cebulkę. Tarte buraczki można wykorzystać także do przygotowania barszczu. Buraczki można zetrzeć na pure lub na wiórki w zależności od tego jakie lubimy i do czego zamierzamy ich użyć. Doprawiamy cukrem i octem wedle własnego smaku, po otwarciu słoika można jej jeszcze dosmaczyć.

Składniki

  • ok 4 kg czerwonych buraków
  • ok 1/3 szklanki octu 10 %
  • ok 1/3 szklanki cukru
  • 1 płaska łyżka soli kamiennej
Zobacz również
Skomentuj

Buraczki tarte do słoika