Bułeczki z ciasta półfrancuskiego z prażonymi antonówkami, cynamonem i wanilią.

2

Jabłuszkowy zawrót głowy… a ciasto półfrancuskie? Idealne w wykonaniu! Przepiękny aromat i jeszcze lepszy smak. Wypróbujcie ten przepis bo naprawdę warto.

Składniki

  • 200g mąki tortowej + odrobina do podsypania
  • 1 żółtko
  • 200g zimnego masła + 1 łyżka do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • 180g białego, półłustego sera  (my wybrałyśmy ten firmy Polmlek)
  • 20g twarożku naturalnego
  • 3 łyżki cukru pudru + niewielka ilość do posypania wierzchu po upieczeniu
  • 1 łyżka cynamonu
prażone jabłka:
  • 300-400g jabłek antonówek (lub innej ulubionej, najlepiej kwaskowatej odmiany)
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • pół laski wanilii
  • łyżeczka cynamonu
  • odrobina imbiru
Skomentuj

Bułeczki z ciasta półfrancuskiego z prażonymi antonówkami, cynamonem i wanilią.