Biszkopt rzucany

Biszkopt to delikatne ciasto, z którego można wyczarować wiele pysznych wypieków. To niejednokrotnie trudny przeciwnik. Niektórym udaje się zawsze, innym nigdy nie wychodzi. Większość z nas ma swój sprawdzony przepis na biszkopt, inni wciąż poszukują nowych sposobów na jego przygotowanie. Ja polecam Wam niezawodny, prosty w przygotowaniu i niezwykle delikatny biszkopt. Bardzo ładnie i równo rośnie i co najważniejsze zawsze się udaje.

Składniki

Tortownica 22-24 cm
  • 5 jajek
  • 100 g mąki tortowej
  • 35 g mąki ziemniaczanej
  • 160 g cukru
  • szczypta soli
Tortownica 26-28 cm
  • 7 jajek
  • 127 g mąki tortowej
  • 45 g mąki ziemniaczanej
  • 203 g cukru
  • szczypta soli
Duża blacha 25-35 cm
  • 10 jajek
  • 320 g cukru
  • 200 g mąki tortowej
  • 97 g mąki ziemniaczanej
  • szczypta soli
Skomentuj

Biszkopt rzucany