Biała kiełbasa na karmelizowanej czerwonej cebuli

Śniadanie wielkanocne to jeden z najważniejszych momentów Świąt Wielkiej Nocy. W rodzinnym gronie siadamy do stołu zastawionego pysznymi potrawami, by wspólnie celebrować ten podniosły moment. Każdy ma swoje ulubione, świąteczne potrawy. Moją zdecydowanie jest właśnie biała kiełbasa, podana na karmelizowanej czerwonej cebuli. Bardzo proste i aromatyczne danie zapewne zachwyci wszystkich gości.

Składniki

  • 700 g białej kiełbasy parzonej
  • 6 dużych czerwonych cebul
  • 50 ml czerwonego wina wytrawnego
  • 2 łyżki kremu balsamicznego
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżka syropu klonowego *
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 łyżki oliwy
  • pieprz czarny
  • sól morska