Z tego przepisu dowiecie się jak zrobić bardzo proste i smaczne ciasteczka holenderskie :) Moje dzieci je uwielbiają, Twoje również je pokochają :) Przepis jest naprawdę prosty.
Składniki
- 1/2 szklanki roztopionego masła
- 1/2 masła
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 szklanka cukru
- szczypta soli
- 2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Przygotowanie
- Masło dodaj do miski, białka, ekstrakt waniliowy, cukier
- Zmiksuj wszystko na kremową masę
- Dodaj trochę soli i mąkę oraz sodą oczyszczoną
- Wymieszaj ponownie
- Wyłóż wszystko na blachę do pieczenia w postaci kulek
- Rozpłaszcz je widelcem na ciastka.
- 180 stopni, 50 minut w piekarniku
- Gdy są jeszcze ciepłe kładziemy na nich czekoladę aby się rozpuściła
- Gdy zacznie się rozpuszczać rozprowadzamy ją nożem. Gotowe!
Przepis wideo