8 stycznia 2022

Bajeczne roladki

Tak niewiele potrzeba składników do przygotowania roladek ze schabu, które same rozpływają się ustach. Roladki faszerowane masłem, żółtym serem i pachnącym koperkiem w chrupiącej panierce, możemy podać na różne uroczystości oraz niedzielny obiad.

30 minut czas przygotowania
8 porcji

Składniki

  • 1 kg schabu
  • ½ kostki masła miękkiego
  • 10 dag sera żółtego
  • Pęczek koperku
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
  2. Masło przekładam do naczynia, dodaję żółty ser straty na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszam.
  3. Tak przygotowany farsz nakładam po łyżce na każdy kawałek mięsa.
  4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  6. Gotowe.
  7. Smacznego.
Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!