Babka z kruszonką orzechową

Dziś prezentuję Wam wilgotną i pyszną babkę, wzbogaconą subtelnym smakiem kruszonki wykonanej z orzechów, brązowego cukru i cynamonu – niebo w gębie! Uwierzcie mi, że na prawdę nic więcej do niej nie trzeba. Wystarczy filiżanka dobrej kawy, ciepły koc i dobra książka. Zestaw idealny na zimowe, niedzielne popołudnie.

Składniki

  • 340 g mąki
  • 200 g masła
  • 150 g cukru pudru
  • 250 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 230 g kwaśniej śmietany
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Kruszonka orzechowa
  • 150 g orzechów *
  • 100 g cukru brązowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
Skomentuj

Babka z kruszonką orzechową