Babeczki z wiórkami kokosowymi miam

Kuchnia Data publikacji: 22 lutego 2016

Od kilku dni chodziło za mną coś słodkiego. Miałam ochotę pójść do sklepu i zaspokoić swoją potrzebę kupując jakieś ciastka ale prowadzę przecież bloga kulinarnego i to byłaby profanacja wobec mojej ekspansji-smaku :) Więc zakasałam rękawy i upiekłam babeczki z kokosem. Pyszne i miękkie ! Jedynym minusem tej kuchennej wariacji było to, że zrobiłam ich za mało i do niedzielnej kawy nie zostało ani jednej babeczki.

  • 80 g wiórków kokosowych
  • 1,5 szklanki mąki poznańskiej
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanka cukru
  • 1/2 szklanka oleju
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1 gotowa polewa czekoladowa

Podobne artykuły