Soczyste mięso z kurczaka owinięte liściem kapusty to doskonała propozycja na niedzielny obiad.
- 6 porcji
- Czas przygotowania 30 minut
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 6 liści kapusty pekińskiej
- Pęczek szczypiorku
- 10 dag sera żółtego
- 2 jajka
- Olej do smażenia
- Bułka tarta do panierki
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Mięso kroimy w plastry i rozbijamy
- Liście kapusty parzymy
- Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem
- Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem
- Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki
- Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor
- Roladki gotowe
- Smacznego