Ala gołąbkowe dewolaje

Kategoria: Przepisy
Tagi: brak tagów
Data publikacji: 2020-06-06

Soczyste mięso z kurczaka owinięte liściem kapusty to doskonała propozycja na niedzielny obiad.

  • 6 porcji
  • Czas przygotowania 30 minut

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 6 liści kapusty pekińskiej
  • Pęczek szczypiorku
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy
  2. Liście kapusty parzymy
  3. Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem
  4. Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem
  5. Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki
  6. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor
  7. Roladki gotowe
  8. Smacznego

Podobne artykuły