5 października 2016

6 kuchennych trików, które ułatwią Ci gotowanie!

Spalone ciasto? Po prostu zetrzyj je na tarce!

fot. brendasdowntowndish.blogspot.com

fot. brendasdowntowndish.blogspot.com

Skrop deskę sokiem z cytryny przed krojeniem cebuli. Dzięki temu nie będziesz płakać.

fot. tradzik.p

fot. tradzik.p

Przypaloną patelnię najlepiej wyczyścić zagotowując w niej ocet z wodą.

fot. armlur.am

fot. armlur.am

Profesjonalni kucharze nie myją grzybów pod bieżącą wodą bo to pozbawia je części smaku. Najlepiej wyczyścić je wilgotnym ręcznikiem.

fot. brightside.me

fot. brightside.me

Chcesz zrobić wiórki czekoladowe? Użyj nożyka do obierania warzyw i obierz nim czekoladę :)

fot. ljleaks.ru

fot. ljleaks.ru

Nałóż na mikser papierowy talerzyk i uniknij chlapania.

fot. aha.radio2.be

fot. aha.radio2.be