5 trików z mikrofalówką, dzięki którym szybciej przygotujesz potrawy

Porady Data publikacji: 18 listopada 2015

Krojenie cebuli – odetnij dolne i górne końce cebuli, włóż do kuchenki na około 30 sekund. Ciepła temperatura wysuszy cebulę, pozbawiając ją soków, co pozwoli na szybkie pokrojenie jej i to bez urojenia żadnej kropelki łezki.

18845

Margaryna zamieni się na olej jeżeli włożysz ją w miseczce do mikrofalówki na około 1 minutę.

18846

Jeżeli chcesz odzyskać świeżość swoich zamrożonych kanapek, włóż je owinięte ręcznikiem papierowym do mikrofalówki na około minutę. Wilgoć zostanie wsiąknięta w ręczniki, a Twoje kanapki będą idealne!

18850

Jeżeli chcesz sprawdzić, czy Twoja mikrofalówka nie jest uszkodzona, włóż kubek napełniony zimną wodą do środka otwartego garnka. Nastaw kuchenkę na 1 minutę. Jeżeli kubek z woda w środku jest ciepły (gorący) a garnek zimny, to Twoja kuchenka działa prawidłowo!

18851

Filet z ryby można przygotować w kuchence mikrofalowej. Oczyść filety i włóż do kuchenki na 3 minuty. Masz podgrzaną rybkę, która pozbawiona jest nadmiaru wody i niekorzystnych minerałów.

18852

Podobne artykuły