5 rzeczy, które musisz wiedzieć gdy idziesz do restauracji

Porady Data publikacji: 14 stycznia 2016

Uważaj na to jak układasz swoje sztućce po posiłku. To jest sygnał dla kelnera i możesz nieco się zdziwić jak w dobrej restauracji kelner w czasie jedzenia zabierze Ci talerz. Ale to może być jedynie Twój błąd!

1132

Jeśli wybierzesz się do chińskiej knajpy nigdy po skończeniu nie kładź pałeczek razem. Oznacza to, że posiłek Ci nie smakował – no chyba, że faktycznie Ci nie smakował, to możesz tak zrobić :)

21

Jeśli skończyłeś posiłek połóż widelec i nóż równolegle na talerzu. Ostrze noża skieruj do środka. Będzie to jasny znak dla kelnera.

538

Jeśli spotkanie jest nieformalne stół powinien być zastawiony w taki sposób. Zapamiętaj to gdy zaprosisz szefa na kolację – ktoś z klasą będzie o tym wiedział i od razu zrozumie, że twoje intencje są czysto przyjacielskie.

732

Za to formalnie zastawiony stół powinien wyglądać w ten sposób.

830

 

Podobne artykuły