Lato to moment, gdzie mamy dostęp do wielu sezonowych owoców. Warto je wykorzystać i za jej pomocą stworzyć przepyszne koktajle. Gdy podamy je schłodzone będą świetnym sposobem na upały i pomysłem na pyszny letni deser.
Potrzebujemy dość silnego blendera, który posiada funkcję kruszenia lodu. Najpierw kruszymy w nim kostki lodu, następnie dodajemy resztę składników i miksujemy. Taki koktajl od razu jest zimny, a więc nie musimy go schładzać przed podaniem.
Arbuza schładzamy w lodówce. Następnie obieramy go ze skórki i wrzucamy do blendera. Dodajemy kilka kostek lodu, sok z jednej limonki o blendujemy. Podajemy wraz z listkiem mięty do dekoracji.
Zarówno melona jak i jogurt naturalny schładzamy przed przygotowaniem koktajlu w lodówce. Następnie melona obieramy i wrzucamy do blendera. Dodajemy sok z jednej limonki i jogurt naturalny, a następnie blendujemy.
Limonkę umyj i pokrój w plasterki . Sok wyciśnij do szklanki i wrzuć do niej też limonki. Dodaj kilka listków mięty roztartych w ręce. Następnie dodaj lód i zalej wodą gazowaną
Banana obierz ze skórki i podziel na mniejsze kawałki. Wrzuć do blendera, dodaj mleko i kakao, a następnie zblenduj. Podawaj koktajl schłodzony.