5 kuchennych porad, które musisz znać

Kuchnia Porady Data publikacji: 12 maja 2016

Tym razem przygotowaliśmy dla Was pięć porad, które warto znać bo naprawdę pomogą Ci w pracy w kuchni :) Przeczytaj je i zapamiętaj, nigdy nie wiadomo kiedy Ci się przydadzą!

DomPelenPomyslow---Najlepsze-pomysły-poradniki-przepisy-porady-lifehacki-dieta-odchudzanie

Nie rób tego z pieczarkami

Nie mocz pieczarek bo wtedy stracą swój smak. Najlepiej jest je myć pod bieżącą wodą. Oczywiście są osoby, które myją pieczarki inne natomiast je po prostu obierają nie myjąc. A jak Wy robicie?

Zamiennik cukru w cieście

Osobiście ze swojej diety wyeliminowałam całkowicie cukier. Jednak pojawia się problem przy pieczeniu ciasta, czym go zastąpić w przepisie? Wykorzystaj do tego niesłodzony mus jabłkowy, sprawdza się idealnie, ciasto smakuje naprawdę dobrze :)

Gotowanie szparagów

Gotujesz szparagi? Pamiętaj, że szparagi zielone gotujemy od 5 do 8 minut i nie obieramy ich. Białe szparagi gotujemy przez 12 do 15 minut i koniecznie je obieramy.

Zabielanie zup

Nie musisz mieć śmietany aby zabielić zupę. Możesz wymieszać masło z mlekiem i dodać do zupy. Idealnie do zabielania zupy sprawdza się ser topiony o smaku śmietankowym – dodaje też charakterystycznego i ciekawego smaku, warto spróbować :)

Czyszczenie plastikowych desek

Użyj zwykłego wybielacza aby doczyścić plastikowe deski do krojenia. Będą jak nowe :)

Podobne artykuły