Tym razem przygotowaliśmy dla Was pięć porad, które warto znać bo naprawdę pomogą Ci w pracy w kuchni :) Przeczytaj je i zapamiętaj, nigdy nie wiadomo kiedy Ci się przydadzą!
Nie mocz pieczarek bo wtedy stracą swój smak. Najlepiej jest je myć pod bieżącą wodą. Oczywiście są osoby, które myją pieczarki inne natomiast je po prostu obierają nie myjąc. A jak Wy robicie?
Osobiście ze swojej diety wyeliminowałam całkowicie cukier. Jednak pojawia się problem przy pieczeniu ciasta, czym go zastąpić w przepisie? Wykorzystaj do tego niesłodzony mus jabłkowy, sprawdza się idealnie, ciasto smakuje naprawdę dobrze :)
Gotujesz szparagi? Pamiętaj, że szparagi zielone gotujemy od 5 do 8 minut i nie obieramy ich. Białe szparagi gotujemy przez 12 do 15 minut i koniecznie je obieramy.
Nie musisz mieć śmietany aby zabielić zupę. Możesz wymieszać masło z mlekiem i dodać do zupy. Idealnie do zabielania zupy sprawdza się ser topiony o smaku śmietankowym – dodaje też charakterystycznego i ciekawego smaku, warto spróbować :)
Użyj zwykłego wybielacza aby doczyścić plastikowe deski do krojenia. Będą jak nowe :)