20 kuchennych trików, które warto znać

Kuchnia Porady Data publikacji: 21 sierpnia 2016

DomPelenPomyslow---Najlepsze-pomysły-poradniki-przepisy-porady-lifehacki-dieta-odchudzanie

1. Zetrzyj miękki ser

Jeśli chcesz na tarce zetrzeć miękki ser to na pewno wiesz jak to bywa irytujące. Wystarczy go jednak wsadzić do lodówki na kilkanaście minut przed tarkowaniem i problem znika :)

2. Sól i filiżanki

2016-08-21_113841

Ciężkie do wyczyszczenia osady na filiżankach czy to po kawie czy po herbacie z łatwością usuniesz jeśli na gąbkę naniesiesz trochę soli.

3. Liście laurowe i szkodniki

Liście laurowe pomogą Ci zabezpieczyć sypkie produkty takie jak mąka czy ryż przed szkodnikami. Wystarczy w paczce z każdym produktem umieścić po jednym liściu laurowym.

4. Ciasto z owocami

2016-08-21_113913

Jeśli robisz ciasto z owocami to pamiętaj by przed położeniem owoców posmarować je lekko ubitym jajkiem i posypać odrobiną mąki. Dzięki temu nie wyjdzie zakalec.

5.  Smażenie na tłuszczu

Jeśli nie chcesz by tłuszcz podczas smażenia pryskał to posyp go szczyptą soli. Dzięki temu unikniesz oparzeń i tłustych plam na około.

Podobne artykuły