10 trików, które musisz zacząć stosować w swojej kuchni

Kuchnia Porady Data publikacji: 11 października 2016

Zawsze powtarzam, że życie i tak samo z siebie jest skomplikowane, dlatego warto je sobie ułatwiać na każdym kroku. Tym razem przedstawimy Wam 10 bardzo fajnych trików, które możecie wykorzystać w kuchni aby Wasze życie było przyjemniejsze i łatwiejsze.

1. Pozbądź się okruszków z płatków

fot. wonderhowto.com

fot. wonderhowto.com

2. Placki ziemniaczane możesz zrobić z wiórek w gofrownicy. Będzie szybciej!

fot. today.com

fot. today.com

3. Przygotuj sobie mrożone kostki mleka idealne do porannej kawy

fot. rabbitfoodformybunnyteeth.com

fot. rabbitfoodformybunnyteeth.com

4. Zamroź swoją ulubioną kawę. Rano wrzuć parę kostek i zalej mlekiem. Pyszna mrożona kawa gotowa!

fot. 1912pike.com

fot. 1912pike.com

5. Przelej ciasto na naleśniki do butelki po keczupie i zrób genialne wzroki, które pokochają wszystkie niejadki

fot. amazon.om

fot. amazon.com

6. Zawsze przygotowuj kostki lodu z przegotowanej wody aby były krystalicznie przeźroczyste

fot. paczajka.blogspot.com

fot. paczajka.blogspot.com

7. Zawsze sprawdzaj świeżość jajek. Zanurz je w wodzie, stare jajko wypłynie. nie dodawaj go do potrawy.

fot. naij.com

fot. naij.com

8. Nie wiesz jak długo gotować jajko na twardo albo miękko? To wszystko wyjaśni!

food-hacks-1

9. Jeśli nie chcesz by potrawa kipiała to połóż na garnku drewnianą łyżkę

fot. wikihow.com

fot. wikihow.com

10. Aby wyciągnąć skorupkę od jajka użyj drugiej skorupki

26

Podobne artykuły