Jeśli chcesz szybciej chudnąć możesz popracować nad swoim metabolizmem i go polepszyć. To sprawi, że będziesz spalać więcej kalorii niż normalnie, a to ostatecznie przełoży się na lepsze wyniki w odchudzaniu. Aby przyśpieszyć metabolizm możemy zacząć w swojej kuchni stosować przyprawy, które mają właśnie takie działanie na nasz organizm.
Przyśpiesza metabolizm nawet o 25%, ale nie należy go nadużywać. Jednak będzie bardzo dobrym dodatkiem do naszych potraw, zwłaszcza gdy lubisz ostre rzeczy.
Czarny pieprz ma właściwości termogeniczne, zwiększa temperaturę ciała i przez to przemianę materii, która jest potrzebna na jej wytworzenie.
Chrzan przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wpływa pozytywnie na ogólny stan naszego zdrowia. Często jemy go od święta, ale warto wprowadzić chrzan do swojej stałej diety.
Musztardę nie każdy lubi, ale jeśli Wam smakuje to podobnie jak czarny pieprz przyśpieszy metabolizm zwiększając temperaturę ciała.
Jej zdrowotne właściwości znane są od wieków, ale oprócz tego również pobudza spalanie tkanki tłuszczowej. Jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Można ją dodawać do ryżu by zabarwić go na żółto.
Cynamon to jednak z bardziej znanych przypraw jeśli chodzi o kwestie odchudzania. Ogranicza on wytwarzanie insuliny, która zamienia glukozę w tłuszcz.
Kmin rzymski poprawia trawienie co również ma bardzo ważne znaczenie podczas odchudzania. Ma jednak charakterystyczny smak i aromat, który nie każdemu przypada do gustu.
Ma działanie odtruwające, poprawia trawienie oraz większa odporność. Jest bardzo dobrym dodatkiem do potraw dla osób, które chcą zrzucić kilka kilo.
Pomaga zmniejszyć uczucie głodu i ułatwia trawienie. Ma też wiele innych cennych dla osób odchudzających się właściwości.
Serwis pełni wyłącznie formę edukacyjno-informacyjną i nie jest poradnikiem medycznym. Wszelkie informacje zamieszczone na DomPelenPomyslow.pl nie zastępują i nie mogą zastępować indywidualnej wizyty i konsultacji lekarskiej. Informacje zawarte na stronie DomPelenPomyslow.pl mają charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.