Nie warto wylewać wody po gotowaniu jajek. Dlaczego? To proste i na pewno już o tym wiecie bo nie raz pisaliśmy o właściwościach skorupek jajek. Skorupki jajek mają wiele minerałów, między innymi są bogatym źródłem wapnia, który nie tylko jest dobry dla naszego zdrowia, ale również dla roślin.
Zobacz również: Odkryj 3 niesamowite właściwości skorupek od jaj
Na pewno słyszeliście kiedyś od babci czy rodziców, że w ogrodzie podsypywało się ziemię podczas przekopywania skorupkami jajek. Rozkładały się one wiele lat i uwalniały minerały wprost do gleby. Podczas gotowania te same minerały dostają się do wody, dlatego woda po gotowaniu jajek po wystudzeniu idealnie nadaje się do podlewania kwiatów. Nie tylko dostarczy im wilgoci, ale i odpowiednich minerałów dzięki, którym będą zdrowsze i piękniejsze. Dlatego następnym razem nie wylewajcie jej tylko podlejcie nią kwiaty w doniczkach!
Zobacz również: 5 genialnych sposobów na wykorzystanie skorupek jajek.