[email protected]
Strona Główna
Kategorie przepisów
Przepisy na obiady
Przepisy na ciasta
Przepisy na obiady
Przepisy na salatki
Przepisy na przekąski
Przepisy na desery
Przepisy na zupy
Przepisy na śniadanie
Przepisy na imprezowe przekąski
Przepisy na Boże Narodzenie
Przepisy na Ciastka
Przepisy na Zapiekanki
Przepisy na łatwe ciasta
Przepisy na słodkie przekąski
Przepisy na surówki
Przepisy na Wielkanoc
Przepisy na torty
Przepisy na ryby
Przepisy na sałatki na święta
Przepisy na Tłusty Czwartek
Przepisy na domowe przetwory
Kontakt
Wyszukaj
Wyszukaj
Wielkanoc: tort zając
Kategoria:
Przepisy
Tagi:
brak tagów
Data publikacji:
2016-03-08
Strona Główna
>
Przepisy
>
Wielkanoc: tort zając
na ciasto:
300 g drobno startej marchwi
100 g ananasa
40 g migdałów w płatkach
70 g wiórków kokosowych
300 g mąki pszennej
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 łyżeczki przyprawy piernikowej
1 łyżeczka cynamonu
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja
200 g cukru
225 ml oleju roślinnego
sok z 1 pomarańczy
krem:
270 g serka śmietankowego ( 23,5 g tłuszczu/ 100g)
135 g miękkiego masła
90 g cukru pudru
barwniki spożywcze
dodatkowo:
wiórki kokosowe (ok. 200 g)
1 raffaello
masa cukrowa z tego przepisu (
tu
)
różowy barwnik
motylki cukrowe
ciastka kakaowe
Zobacz pełen przepis! Przejdź na blog autora
Polub na na
Facebooku
Subskrybuj nas na
YouTube
Obserwuj nas na
Google News
Podobne artykuły
Dwa składniki wystarczą, aby zrobić te kluski
Konfitura z róży — sekret najlepszych pączków
Odkryj sekret smaku zapiekanek z PRL-u: Przepis na kultową przekąskę