Najlepszy Hummus z Pieczoną Dynią - DomPelenPomyslow.pl

Najlepszy Hummus z Pieczoną Dynią

DomPelenPomyslow.pl Najlepszy Hummus z Pieczoną Dynią

Hummus dyniowy to pyszne i dietetyczne danie, które dla odmiany możemy zaserwować na Świątecznym stole. Dodatek pieczonej dyni sprawia, że potrawa nabiera słodkawego posmaku oraz pięknego, pomarańczowego koloru. Wykonanie pasty jest niezwykle proste i nie zabiera zbyt wiele czasu, zaś efekt na pewno zachwyci wszystkich lubiących poznawać nowe smaki. Osobiście lubię hummus tylko ten dobrze doprawiony i przyznam, że wersja z pieczoną dynią najbardziej przypadła mi do gustu.

Składniki

  • 20 dag dyni, najlepiej Hokkaido
  • 2 łyżki tahiny
  • 3/4 szklanki ciecierzycy
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • odrobina korzenia imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • sól, pieprz, ostra papryka do smaku
  • przegotowana i wystudzona woda
Zobacz również
Skomentuj

Najlepszy Hummus z Pieczoną Dynią

Polub nas na Facebooku!