Poznajcie przepis na kulki kosokowo-truskawkowe. Dodatkowo możecie zanurzyć je w czekoladzie rozpuszczonej w kąpieli wodnej jeśli lubicie :)
W ten sposób możemy zrobić też dwie wersje tych kulek. Czynność różni się po prostu jednym krokiem bo na koniec musimy polać je rozpuszczoną czekoladą.
Składniki
1 szklanka truskawek (mogą być mrożone)
3/4 szklanki wiórków kokosowych
0.5 szklanki płatków owsianych
4 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka cukru
Dodatkowo
2 tabliczki czekolady deserowej do rozpuszczenia w kąpieli wodnej
wiórki kokosowe do obtoczenia
Przygotowanie
Do blendera wrzuć wiórki kokosowe i płatki owsiane, a następnie zmiel
Dodaj truskawki, olej kokosowy, cukier i znów wymieszaj, aby powstała jednolita masa
Z masy uformuj kulki, a następnie obtocz je wiórkami kokosowymi
Część polej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladzie
Wszystkie kulki ułożone na papierze do pieczenia włóż do lodówki na pół godziny, gdy zastygną będą gotowe do jedzenia